No comments yet

Tristețea și creșterea spirituală

Și, ca niște prunci nãscuți de curînd, sã doriți laptele duhovnicesc și curat, pentruca prin el sã creșteți spre mîntuire,
dacã ați gustat în adevãr cã bun este Domnul.
Biblia, 1Petru 2:2-3

   Nimănui nu îi place regresul. Acesta aduce frustrare, probleme de sănătate, necazuri etc. Dacă în locul progresului apare regresul, totul e pe dos, iar bucuria este învinsă de tristețe, care ne împresoară tot trupul.

   Astăzi, mergând cu mașina, sau plimbându-mă pe stradă, văd pretutindeni o generație tristă. Atât în Biserică, cât și-n afara ei, văd o sumedenie de tineri triști pentru care împlinirea și bucuria rămâne a fi o știință la care niciodată nu vor ajunge să dea examen.

   Minți triste, ochi triști, viziuni triste, poze triste, este totul despre tristețe. Pur și simplu ceva nu merge…

   În lumea afacerilor, cuvântul ”regres” înseamnă salarii mizere, investiții puține, oameni care își pierd serviciul, iar într-un final – faliment. Pe când fie și 1% de creștere a venitului, aduce multă bucurie atât celor ce administrează, cât și întregii echipe de lucru.

   Comparația aceasta este oportună și pentru lumea spirituală. Adevărata împlinire sufletească este în momentul în care, crești în relația ta cu Dumnezeu. În caz contrar, ajungi să fii ca un bulgăre de omăt care se topește în fiecare zi. Observați expresia, ”să creșteți spre mântuire”, ea ne prezintă nevoia unui progres permanent.

   Dacă un copilaș are deja cinci ani, dar arată ca de 5 luni, înseamnă că nu crește, nu se dezvoltă normal, și atunci ce se întâmplă? E tragedie în familie. O astfel de tragedie se întâmplă și în cerul lui Dumnezeu, când își vede copilașii cum stagnează în creșterea lor.

   Progresul spiritual este vital pentru credincioși! Acest lucru înseamnă bucurie, împlinire, siguranța că mergi pe o cale corectă! Progresul în studierea Bibliei, progresul în rugăciune, progresul în trăire și împlinirea Cuvântului, toate acestea ne cresc pe fiecare spre Mântuire. Și nici nu se pune problema ca un credincios să dea înapoi, dacă întradevăr a gustat ce Bun este Domnul!

   Deci care ar fi solulția pentru generația tristă? – Să guste ce Bun este Domnul!

 Pastorul Ion Druță

Post a comment