No comments yet

Greșiții din rândurile din spate

Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții.
Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu.
Biblia, Galateni 6:1

   De multe ori predicile vii le folosim pentru oamenii morți, iar cu predicile moarte venim în fața celor vii. Când cade cineva într-o greșeală, obișnuim să îi spunem ce trebuia să facă pentru ca să nu ajungă aici, în loc de, ce ar trebui să facă pentru ca să iasă din încurcătura existentă.

   Stiți că sunt mulți oameni care cad în greșeli, ai văzut și tu, am vazut și eu, e ca și cum vine o boală peste noi fără să ne dorim. Nimeni nu se poate lăuda că nu s-a îmbolnăvit niciodată, precum nimeni nu poate spune ca n-a greșit nicicând.

   Trăim într-o lume a greșelilor, într-un veac al creștinilor prăpădiți în zăpăcire, avem o națiune care se întreabă un singur lucru, cine ne va izbăvi din starea aceasta? Știu că răspunsul este Dumnezeu, un imposibil al cărui posibil îl face doar El.

   Dar mă întreb astăzi, unde sunt oamenii lui Dumnezeu? Oare nu pentru că oamenii lui Dumnezeu au devenit pasivi, El a trimis îngeri în loc?

   Greșiții nu mai au loc în biserică, căci nici o biserică nu dorește să se identifice cu unul care cade în vreo greșeală. Pastorii nu mai merg să își caute oița pierdută pentru ca au altele 99 în loc, iar pierderea se poate ușor de suplinit. Facem notițe și calcule care ne dictează să mergem, sau să nu mergem ca sa ne umilim în fața unui greșit, pentru că ajungem să credem că ar fi o pierdere de vreme.
Am vrut doar să vă spun, că biserica este plină de greșiți. Toți venim din greșeli și mai trecem pe acolo, doar că sunt greșiți în rândurile din față și greșiți în rândurile din spate. Cei din față stau cu capurile sus și mânile ridicate, pe când celorlalți nu li se ridică nici capul și nici mâna. Și atunci mă întreb cine să-i mai ajute?

   Răspunde-ți cum doriți, eu însă cred că este responsabilitatea celor din față să se îngrijească de cei din spate. Vă întrebați cum? Cu duhul blândeții!

   Și încă două condiții:
1.Să fii duhovnicesc
2.Să iei seama la tine însuți ca să nu fii capturat și ispitit de greșeala celui greșit.

Pastorul Ion Druță

Post a comment